Floral cake.. kenapa ramai di luar minat sangat dengan kesenian halus dan warna warni bunga. Sekarang ini makin ramai orang suka deco kek ala2 taman bunga yang cantik,biasalah kan kalau makanan itu cantik,comel dan menarik siapa tak suka kan..
Jangan kita ingat tubuh badan kita sahaja nak lawa berbunga-bunga. Kek dan makanan juga perlu di hias rapi dengan hiasan yg menarik dan tertarik.
Saya pun selalu hias kek dgn pelbagai teknik bunga juga.. dalam gambar salah satu hasil hiasan bunga buttercream yang agak mudah dan senang di buat.
Nozle roses yang kecil di perlukan untuk hasilkan piping bunga ros mudah ini.
Harus di ingat sebelum piping bunga ros tu,buat dahulu buttercream. Selepas buttercream di rehatkan 15 minit,barulah boleh piping roses teknik ini atas kek.. cubalah.. mudah sangat2.
gemia.creative@lorenzo chef. h/p +60166000027/+60124444209/+60133337806 chef/cikgu ayies www.facebook.com/gemiacreative fan page facebook/gemia.creative.malaysia service +cake hantaran +wedding cake +birthday cake +anniversary cake +party cake +special dessert +cookies +chocolate +door gift +fruit carving +hampers +collectors +sugar craft +confectionery +pelamin +photography
Labels
- birthday cakes (3)
- cheese cakes (14)
- chocolate cakes (3)
- cup cakes (10)
- dessert (3)
- floral cakes (6)
- kek hantaran (1)
- normal cakes. (16)
- tart (4)
Thursday, January 16, 2014
Floral cakes
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment